(Solabladet)

Både SAS og Widerøe har kansellert avganger til eller fra Stavanger lufthavn Sola fredag. Det gjelder følgende flygingene:

  • WF536 fra Sola til Bergen
  • SK4044 fra Sola til Oslo
  • WF535 fra Bergen til Sola

Samtlige passasjerer skal få beskjed fra flyselskapet, og du bes forholde deg til dem. Alle som ikke har fått informasjon om innstillinger bes møte på flyplassen som normalt.

Møtes igjen klokken 10

Meklingen mellom partene i flyteknikerstreiken ble avsluttet i 22-tiden torsdag. Samtalene fortsetter fredag klokken 10, melder NTB.

– I morgen skal vi fortsette samtalene. Det gode arbeidet vi har påbegynt i dag, vil fortsette i morgen, sa mekler Carl Petter Martinsen til NRK torsdag kveld.

Flyteknikerne gikk ut i streik sist lørdag. 106 teknikere er tatt ut, og streiken vil etter planen bli trappet opp i helgen med ytterligere 39 flyteknikere.

I tillegg har NHO varslet lockout fra søndag, noe som innebærer at 450 flyteknikere fra NFO nektes å komme på jobb. Dette vil trolig fort føre til at staten griper inn og avblåser streiken med såkalt tvungen lønnsnemnd. En lockout vil nemlig også ramme ambulanseflytjenesten i nord, noe som potensielt kan føre til fare for liv og helse.