På topp 20-lista over de best styrte kommunene i landet, finner vi Klepp helt oppe på en femteplass. På plassen bak følger Hå kommune.

Rapporten «Norges best styrte kommuner» er skrevet av Agenda Kaupang på oppdrag fra Storebrand Livsforsikring AS. Det er regnskapstall fra 2021 som er brukt.

– For Klepp er det motiverende å få så godt resultat som nummer fem i landet, og best i fylket, sier kommunedirektør Torild Lende Fjermestad til kommunens hjemmesider.

Time kommune ble rangert som nummer 23, én plass foran Sandnes. Av 356 kommuner i rapporten, er det fortsatt ganske høyt oppe.

Ifølge Agenda Kaupang er det en tendens til at store kommuner får en bedre samlet rangering enn små. Likevel er det både små og store kommuner på listen over de best styrte.

– Det er ingen enkle kjennetegn ved de flinke kommunene. Det er både små og store kommuner på listen. Rike kommuner ligger både på topp og bunn, heter det i rapporten.

Dataene viser at det er liten eller ingen sammenheng mellom kostnader og kvalitet eller kommunestørrelse og kvalitet. Det er også liten sammenheng mellom inntektsnivå og finanser.

Rapporten konkluderer derfor med at god ledelse og hardt arbeid er nødvendig for å få gode resultater i kommunene.

– Det er ikke nok med mye penger eller flaks, står det.

Som i 2021, er det Gjerdrum kommune som topper listen.