(Gjesdalbuen)

På en høyde med utsikt til skianleggene i Sirdal, og bare et steinkast unna den mest populære langrennsløypa i dalen, har Torill Kalsaas og Thomas Hukkelås funnet sitt fristed. I motsetning til mange andre hytteeiere, tilbringer de bortimot hver eneste helg på hytta, både vinter, vår, sommer og høst.

– Jeg er vokst opp med hytte i Sirdal, og husker ikke stort sett annet enn skiturer, hyttekos og langrenn fra helgene i oppveksten. For meg har det vært helt naturlig å reise på hytta i helgene, både sommer og vinter. Disse opplevelsene ønsket jeg å føre videre til mine unger, forteller eiendomsmegler Torill Kalsaas.

– Jeg er også vokst opp med snø. Familien hadde hytte på Røros. Jeg er helt avhengig av snø på vinteren, smiler Thomas.

– Vi hadde ikke bodd i Rogaland uten hytta i Sirdal. Begge to må ha snø på vinteren, og Sirdal ligger bare èn time fra Ålgård. Det er perfekt, sier Kalsaas.

I 2016 bestemte paret seg for å bygge hytte i Sirdal. Valget falt på Åsen hyttefelt.

Hytta er en tradisjonell familiehytte, og inneholder fire soverom, stue, kjøkken, bad, vaskerom og loftstue.

– Vi har prioritert størrelsen på selve oppholdsrommene - stua, kjøkkenet og loftstua. Det gjorde at størrelsen på soverommene og badet ble mindre, men vi har fått en aktiv brukshytte der ungene har plass til å leke, forteller Kalsaas.

– På kjøkkenet ønsket vi nok oppbevaringsplass, men samtidig beholde en luftig løsning. I stua var det litt av det samme med god takhøyde. For meg er peisen viktig for å skape hyttekos, og vi prioriterte en peis som hadde innsyn fra alle kanter, sier Hukkelås.

Med to soverom og stue i begge etasjene er bruken veldig fleksibel.

– Ja, hytta er bygget med tanke på at vi kan ha med oss gjester, eller at ungene kan ha sitt eget på loftet. Det eneste jeg savner er større plass til redskaper, ski, akebrett og den slags, men det er ikke lett å finne plass til alt, sier Kalsaas og drømmer om et anneks en gang.

Byggingen av hytta startet påsken 2016, og åtte måneder senere flyttet de inn.

– Vi har ikke angret et sekund. Vi har brukt hytta så og si hver eneste helg siden den gang. Det er noe annet å komme opp hit enn å være hjemme. Familien er mer samlet, og vi reiser bort fra hverdagens forpliktelser. Vi kobler av, samler energi og gjør mye kjekt sammen. Det oppleves som et fristed, og definerer et klart skille mellom hverdag og helg, forteller Kalsaas.