Skuffelsen etter tapet i J19-cupfinalen er i ferd med å legge seg på Klepp stadion. Det aller viktigste var tross alt å holde seg i 1. divisjon, og det klarte jentene.

Trener Owe Salvesen har litt av en kabal å legge i vinter. Hvordan troppen kommer til å se ut, er det helt umulig å si nå.

– Jeg håper vi har det meste på plass før jul. Det hadde vært godt å få ladet batteriene litt i desember. Troppen kommer ikke ti lå være endelig i januar, for jeg vil ha noen åpne poster med tanke på spillere som sitter på gjerdet andre plasser, sier Salvesen.

Det som er helt sikkert, er at Anette Snørteland Jensen gir seg. Hun er student i Bergen. Susanne Vistnes la opp i høst. Ingrid Synnøve Nødland er student på Sørlandet, i hvert fall fram til sommeren. Helene Broch ser etter en klubb i Oslo. Klubben vet heller ikke hva som skjer med spillere som Kaja Karlsen, Sofie Bjørnsen og Tiril Espedal Flokketveit. Ting tyder på at utlendingene Lucia Domazet og Venessa Mazur har spilt sin siste Klepp-kamp, men helt avklart er det ikke.

I tillegg er veteranen Hege Hansen fortsatt i tenkeboksen med tanke på å ta en sesong til.

Ser til utlandet

– Det er mye usikkerhet, som i de fleste klubber akkurat nå. Jeg ønsker å hente inn en sentrallinje med litt rutinerte spillere, 22 år eller eldre. Jeg ser for meg en midtstopper, kanskje to midtbanespillere og en spiss eller kant. Det er veldig vanskelig å finne aktuelle spillere i Norge, så jeg bruker mye tid på å kartlegge mulighetene i utlandet. Vi tar også kontakt med tidligere Klepp-spillere som er i andre klubber, i tilfelle noen har planer om å flytte hjem, forteller Salvesen.

En utfordring med utlandet, er at alle andre ligaer er midt i sesongen nå. Det åpner for at det kan være noe å hente ved sesongslutt til våren.

Salvesen har gode kontakter i Nederland, og spesielt Ajax, og det er noe han prøver å utnytte i jakten på rutinerte spillere.

Utlån kan bli aktuelt

Årets Klepp-tropp har vært stor og veldig ung. Mange av de unge fortsetter, og noen vil bli flyttet opp fra akademiet.

– Vi har mange unge, gode spillere i a-troppen og akademiet. Det kan hende noen har godt av å prøve noe annet en periode. Hvis de får minimalt med spilletid her, kan det være et bedre alternativ å spille i 2. divisjon, og kanskje være aktuell her om ett år, sier Owe Salvesen.

Han kan glede seg over at keeperen Maria Sandvik, som var på lån fra Viking denne høsten, melder permanent overgang til Klepp. Mye tyder på at den rutinerte keeperen Oda Maria Hove Bogstad, som av helsemessige grunner tok pause fra fotballen i sommer, ikke kommer tilbake med det første.