Under et bransjetreff for film- og kinobransjen i Oslo denne uka, ble tre gjeve priser delt ut. Én av dem gikk til kinoen på Bryne.

Det var teknikk og designprisen som gikk til Bryne Kino og Erlend Serigstad. Her mente juryen at kinoen har utmerket seg med sine mange måter å søke de beste løsninger og kvaliteter for en god kinoopplevelser.

Juryen skriver dette i sin begrunnelse:

«Teknikk- og designprisen sees i et vidt begrep, der det legges til grunn blant annet. sal med gode komfortable stoler, projeksjon på stort lerret, med godt bilde og god lyd, attraktiv kiosk og skjermer i foaje og fellesområder, og billettsystemer og andre integrerte digitale løsninger som er sentrale for administrasjon og drift av kinoen.

Årets vinner har utmerket seg på mange måter når det gjelder å søke de beste løsninger og kvaliteter for en god kinoopplevelse.

Kinosjefen er en klar og tydelig stemme på ikke bare det leverandører og Film og Kino kan komme med av løsninger for å lage gode kinoer og saler, men har en enorm kinoteknisk kompetanse, vilje og evne til å hele tiden søke det beste.

Da de bygget ny kino ble grensen for investering i kinoteknisk utstyr flyttet, spesielt med hensyn til projektorer og lyd. Vi har kanskje aldri opplevd noen som har satset så mye på filmopplevelsen.

Kinoen har fått veldig stor oppmerksomhet på denne satsingen, og kinosjefen er en av de mest kompetente kinosjefene på teknisk utstyr og løsninger.

Salene har Dolby Atmos med flere høyttalere per meter enn noen annen kino (kanskje i hele verden?). De har to saler med 6P RGB laserprojektorer, og har nettopp kjøpt nytt lerret i den største salen, av samme type som brukes for grading av film.

Kinoen har satset på høy sittekomfort, blant annet med reclinere i flere saler og er de første i Skandinavia med en gjennomført lounge-løsning i en hel kinosal.

Kinoen var først ute med selvbetjente kasser i kiosken, og har skaffet bransjen verdifull erfaring på dette området.

De har også satset på skjermer i foajeen, blant annet med en LED-skjerm som dekker et hjørne ved inngangen til kinoanlegget.»