Det er IVAR IKS sitt prosjekt «ny hovedvannledning vest» som skal krysse fylkesveien. Veien vil hele tiden være åpen, men med lysregulering og eventuelt dirigering. Man kan derfor oppleve kø i perioder mens anleggsarbeidet pågår.

Dette skriver IVAR IKS i en pressemelding.

Syklister og gående blir henvist opp Kvednalandsbakken og Skoltavegen som alternativ rute i perioden.

Arbeidet vil vare til utgangen av oktober 2022.

Stenger tursti

I midten av august vil også turstien langs vestsiden av Frøylandsvatnet bli stengt i en lengre periode.

Vannledningene skal nemlig krysse på vestsiden av vannet, i tillegg føres lenger sør. Alternative ruter for syklister og gående vil bli merket opp mens turstien er stengt.

Strekket som holdes helt stengt blir mellom Båtatangen klatrepark og BMX-banen på Orstad. Det vil ikke bli mulig å koble seg på turstien fra Engelsvåg i denne perioden.

Arbeidet ved turstien vil vare ut uke 40.

Om hovedvannledningen

– Hovedvannledningen blir sveiset nå i sommer, og vil ligge og flyte på vannet en stund. Om alt går etter planen, vil den bli senket på plass i uke 38, sier byggeleder i IVAR IKS Arild Anfindsen i pressemeldingen.

Hovedvannledningen har en diameter på 1,4 meter og vil bli 2,2 kilometer lang i strekket over den nordlige delen av Frøylandsvannet.

Samtidig etableres en mindre ledning på 0,5 meter i diameter. Denne skal gå fra Engelsvåg til sør for Ytraberget. Formålet med denne er å koble innbyggere i Klepp og Time til den utbedrede vanntilkoblingen.

Når denne også skal føres til land, kan man oppleve anleggstrafikk langs turstien i området rundt Klepp stasjon. Dette vil skje i slutten av september.

Hovedvannledningen kommer fra Langevatn vannbehandlingsanlegg i Gjesdal kommune, og vil gå gjennom seks kommuner før den ender på Tjensvoll i Stavanger. Langevatn vannbehandlingsanlegg forsyner ni kommuner med drikkevann.