Unge Spor er en uerstattelig ressurs både for oss ungdommer og kommunen

Martha Kristine Kåstad, Oda Line og Mari Sørmarken Rustad i forestillingen "Ein togstasjon"

Martha Kristine Kåstad, Oda Line og Mari Sørmarken Rustad i forestillingen "Ein togstasjon" Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Ungdommene forsvinner i nesten alt av politikk, budsjett og møter. Derfor vil jeg skrive litt om ha jeg kjemper for, når jeg desperat ønsker at kommunen skal gi oss støtte, skriver Mari Sørmarken Rustad i dette leserbrevet

DEL

LesarbrevDette er eit debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribenten sine haldningar.De siste månedene har det vært mye fram og tilbake mellom kommunen og de voksne i Unge Spor. Midt i alt dette står vi ungdommene, som ikke selv klarer få med oss alt, men likevel blir spurt daglig om hva som skjer.

Ungdommene forsvinner nesten i alt av politikk, budsjett og møter. Derfor vil jeg skrive litt om hva jeg kjemper for, når jeg desperat ønsker at kommunen skal gi oss støtte.

Unge Spor er en ekstremt viktig ressurs for ungdom både i Time kommune, men også i hele fylket. Unge Spor har hjulpet meg med ekstremt mye både innen mitt område som skuespiller, men har også vært med å utvikle meg til å bli ansvarlig og modig.

Da jeg først begynte i Unge Spor var jeg fjorten, og jeg var livredd for å gjøre «feil» uansett hvilken situasjon jeg var i. I bakhodet lurte jeg alltid på hva andre tenkte om meg og analyserte alle små tegn og hva de kunne bety. Nå er det en sjelden tanke for meg.

Jeg har lært hvem jeg er som person og ser at det å kunne være seg selv er en fantastisk følelse! Unge Spor er en plass der alle virkelig kan være seg selv, hvis de ikke passer inn i de noe strenge rammene på Jæren.

Gjennom de fire årene jeg har vært medlem har jeg fått råd og kunnskap jeg vil ta med meg livet ut. Uansett hvor mye lederne har å streve med i sitt eget liv, nøler de aldri med å stille opp for oss. Selv når all deres energi går til å kjempe for Unge Spor sin framtid er de her og hjelper oss med og både forstå og akseptere det som skjer.

Jeg håper virkelig at kommunen ser at det er ungdommene det går ut over, og at Unge Spor og Kulturbanken ikke er bare politikk, men et trygt miljø som settes i fare. Unge Spor er en ressurs kommunen ikke har råd til å miste.

Jeg er så utrolig takknemlig for at jeg har brukt ungdomsårene mine i et fellesskap der alle, både voksne og ungdommer, oppriktig bryr seg og er glade i hverandre.

Jeg tror jeg snakker for alle medlemmer, både nye og gamle når jeg sier at Unge Spor er en uerstattelig ressurs både for oss ungdommer og kommunen.

Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags