Odd Magne ble født 12 .11. 1936 av foreldrene Nils og Magnhild. Han vokste opp på Lura med sin eldre bror Olav og sine tre yngre søsken Ingvar, Ninni og Kåre.

15 år gammel tok han opplæring på Skoleskipet Gann, og allerede som 16 åring reiste han på sjøen som motormann og var borte i 18 måneder. Det var da han kom hjem fra denne turen ut at han møtte Nancy Sofie, som han senere skulle gifte seg med.

Odd Magne reiste på sjøen igjen som 18-åring og var borte i seks måneder. Etter dette fullførte han maskinistskolen.

I 1957 ble Odd Magne og Nancy Sofie gift, og de ventet barn. Da fristet nok ikke sjømannslivet like mye for Odd Magne, så han valgte å begynne i lære hos sin bror, urmaker Olav N. Håland på Bryne i 1958.

Dette året fikk de også sitt første barn, Kirsten. Senere fikk paret barna Nils Magne og Helge, og de kjøpte sitt eget hus på Bryne i 1967.

Etter å ha jobbet i 18 år på Bryne, valgte Odd Magne å starte sin egen urmakerforretning på Klepp, og det er nok som urmakeren på Klepp de fleste kjenner ham.

I 35 år drev han forretningen på Klepp med sin egen unike stil. Fokuset var på kvalitet, service og drøs. Han brukte god tid på hver kunde og ble på den måten kjent med mange på Jæren. Han var ikke redd for å si fra, så om du leverte inn en klokke du ikke hadde tatt godt nok vare på, måtte du regne med å få beskjed om det. Innboet var det samme i 2011, da butikken ble stengt, som det var i 1976, da butikken åpnet.

På fritiden var Odd Magne omsorgsfull og likte å ta seg av andre. Da moren ble alene, besøkte han henne hver morgen før åpningstid. Da tanten på Salte ble alene etter å ha mistet sin eneste sønn, besøkte han henne også nesten daglig.

Han hadde et eget lag med gamle folk og originaler og trivdes godt i deres selskap. Da Jon Salte (bror til bestefar til Odd Magne, ofte kalt «Spenten» grunnet klumpfoten han var født med) havnet på aldershjem, var det Odd Magne de ringte da Jon ikke ville bade. Han stengte butikken, reiste til aldershjemmet og klarte overbevise Jon om at dette var til hans eget beste. Etter dette nektet ikke Jon å bade mer.

Odd Magne var urmaker til det siste. Folk glemte ikke urmakeren på Klepp, og mange oppsøkte han hjemme da butikken ble stengt. Både for å få fikset klokken, men også for en drøs.

2. januar 2023 sovnet han stille inn på Sivdamheimen med de nærmeste rundt seg.

Vi lyser fred over hans minne.