(GJESDALBUEN:) Fritidsboligen med adresse Sikvalandsvegen 1145 er til salgs for en prisantydning på 590.000 kroner. Hytta ble bygget i 1953, er 67 kvadratmeter stor og har tre soverom. Det er også innlagt strøm i hytta.

Eiendomsmegler Torill Kalsaas i Eiendomsmegler 1 sier til Gjesdalbuen at hun sjelden har opplevd større trøkk på en fritidsbolig som denne.

– Det har vært en enorm pågang siden hytta ble lagt ut for salg. Det har vært 8900 visninger på nett. 56 personer har registrert sin interesse for hytta. Dette er folk fra både Stavanger, Sandnes og Jæren, sier Kalsaas, og legger til at hytta ikke ligger så langt fra Undheim.

Pågangen førte til at eiendomsmegleren satte opp to visninger. Fem interessenter var på den første visningen. Lørdag er det klart for visning nummer to. Ti-elleve interessenter er påmeldt.

– Selger har allerede fått bud før visning. Denne hytta er et eksempel på å prøve markedet; interessen har vært stor, men det er ingenting sammenlignbart som er blitt solgt de siste årene. Det gjør at prisantydningen er en antydning. Markedsprisen får vi først vite når vi har presentert hytta for flest mulig. Å akseptere et bud før en har prøvd markedet, er dermed ikke aktuelt. Hvis markedet er til stede, kan hytta plutselig gå høyere enn prisantydningen, sier Kalsaas.

Hun tror den korte avstanden til byene, samt koronapandemien har vært utslagsgivende for den store interessen for akkurat denne fritidsboligen.

– Det er en hytte med flott beliggenhet ti minutter fra Ålgård, og en halvtime fra Stavanger. Og så tror jeg nok at koronapandemien har hatt en effekt på fritidsboligmarkedet. Folk har vært mer låst til hjemmet, og ser på muligheter til å skaffe seg sin egen plass å dra som ikke nødvendigvis er i utlandet. De ønsker seg en endring. Pensjonister med leilighet i byen ønsker seg kanskje ei hytte hvor de kan se på utsikten og dyrke poteter, sier eiendomsmegleren.

Sju fritidsboliger til salgs i Gjesdal: Prisene varierer fra en halv million til 2,4 millioner kroner

Nesten ingen nye hytter med armplass: Vi bor i nabolag også når vi drar til stølen og dalen