Torsdag morgen omringet væpnet politi en bolig på Nærbø. Bakgrunnen var at de er på jakt etter en mann som skulle ha vært framstilt for retten, men som ikke har møtt.

Sør-Rogaland tingrett hadde derfor bedt politiet om å pågripe mannen, slik at han kunne framstilles for retten. Politiet rykket ut med flere enheter.

Ifølge Stavanger Aftenblad omringet politiet huset der mannen bor.

Ingen dramatikk

Operasjonsleder Steinar Knudsen i Sør-Vest politidistrikt opplyste at politiet hadde væpnet seg på grunn av mannens «historikk», uten at han utdypet dette nærmere.

Litt før klokka ni, meldte politiet at mannen hadde blitt pågrepet uten dramatikk.

– Det vil ikke bli gitt ytterligere opplysninger i saken, skriver operasjonssentralen på Twitter.

Drapstrusler

Mannen som ble pågrepet står tiltalt for overtredelse av våpenloven, samt for å ha framsatt trusler mot ordføreren og varaordføreren i Hå, samt flere polititjenestepersoner. Truslene ble framsatt via Snapchat.

Nærbøbuen skal ha deltatt i krigshandlinger på ukrainsk side. Han er tidligere domfelt, blant annet for ulovlig befatning med våpen og vold mot politiet.

Mannen ble pågrepet 15. desember i fjor og satt i varetekt. Han mente seg ikke skyldig etter siktelsen og krevde seg løslatt fra varetekten. I begynnelsen av april ble han løslatt fra varetekten i påvente av at saken hans kom opp for Jæren tingrett.

Påtalemyndigheten anket løslatelsen helt opp til Høyesterett, uten å nå fram.

– Saken fortsetter

Saken begynte i går, men da uten at den tiltalte var til stede.

Mannens advokat, Odd-Rune Torstrup, sier til Jærbladet at han tar dagens pågripelse til etterretning.

– Saken startet i går uten hans tilstedeværelse og fortsetter i dag og i morgen, sier Torstrup.