Seinsommerhelg, men uvær i vente

FINVÆR: Mange tok turen til Bore strand i det sommerlige været på søndag.

FINVÆR: Mange tok turen til Bore strand i det sommerlige været på søndag. Foto:

September bød på vakkert seinsommervær i helgen. På Bore badet besøkende studenter i sjøen, mens vi andre gikk tur. Valgdagen unnslipper det verste regnet som ligger og lurer. Senere i uka er det ventet såpass dårlig vær at meteorologene vurderer farevarsel.

DEL

-Den kommende uken varsler meteorologene nedbør på Jæren, men valgdagen unnslipper det verste regnet. Mandag og tirsdag ser det ut til at Jæren unnslipper den verste nedbøren, som vil ligge lenger øst. Det blir likevel utrygt for regnbyger, sier meteorolog Per Egil Haga i Meteorologisk Institutt.

Erasmus på Bore

Surfere, småbarnsforeldre og hundefolk fant veien til strendene i det nydelige været søndag. Noen småunger prøvde seg i sjøkanten, men de tøffeste var seks studenter fra Ungarn som er på en ukes Erasmus-utveksling.

BADENYMFER: Gergö Gönczy, Erik Zsadány, Tamás Szabó, Szófia Rostás, Flóra Tálas og Enikö Gyurkovics fra Ungarn er i Stavanger i en uke, gjennom et Erasmus+-utvekslingsprogram. De tok seg en dukkert på Bore strand i det fine søndagsværet.

BADENYMFER: Gergö Gönczy, Erik Zsadány, Tamás Szabó, Szófia Rostás, Flóra Tálas og Enikö Gyurkovics fra Ungarn er i Stavanger i en uke, gjennom et Erasmus+-utvekslingsprogram. De tok seg en dukkert på Bore strand i det fine søndagsværet. Foto:

- Vi sa til oss selv at det kanskje er den eneste gangen vi får oppleve strendene her og Norge. Så vi har faktisk badet, sier Gergö Gönczy, Erik Zsadány, Tamás Szabó, Szófia Rostás, Flóra Tálas og Enikö Gyurkovics.

Studentene kommer fra Nyiregyhaza, ca 200 kilometer øst for Budapest, og stortrives i området. De var mektig imponert over Bore-stranda og sommerværet. De har vært heldige så langt, for til uka blir det verre:

Rester av Dorian

Fra og med onsdag må en regne med å kle seg godt med regntøy. Da vil nemlig Jæren oppleve rester av Dorian som har herjet fra seg over Bahamas og utenfor østkysten av USA, og den tropiske orkanen Gabrielle.

- Det er ikke slik at vi får en tropisk orkan inn her, men vi vil merke restene av både Dorian og Gabrielle godt, gjennom mye regn og vind, sier Haga.

Uværet vil trolig herje frem til lørdag, og Haga forteller at de overvåker Jæren de nærmeste dagene for å vurdere farevarsel.

- Akkurat nå ser det ikke ut til at været blir såpass farlig, men det er et område vi vil overvåke, sier Haga.

Artikkeltags