En tidenes våteste maimåneder er over – torsdag blir det knallvarmt med 25 grader

STRANDVÆR: Om det blir sol fra skyfri himmel torsdag er litt usikkert, men det blir garantert varmt og mulighetene til en strandtur uten vindtette klær er relativt gode. Bildet er fra Borestranda fra mai i fjor.

STRANDVÆR: Om det blir sol fra skyfri himmel torsdag er litt usikkert, men det blir garantert varmt og mulighetene til en strandtur uten vindtette klær er relativt gode. Bildet er fra Borestranda fra mai i fjor. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Det blir enten varmt eller veldig varmt, sier vakthavende meteorolog Kristin Seter ved Vérvarslinga Vestlandet.

DEL

Men om det blir sol kan ikke meteorologen garantere.

– Det er for så vidt sol på de siste prognosene, spesielt med tanke på torsdag. Det blir varmt, men det er et lite lavtrykk som drar med seg denne varme lufta og da kommer det også fuktighet. Det kan medføre kraftige regnbyger med torden, sier Seter, som garanterer minst 20 grader og trolig over 25 grader denne torsdagen.

Meteorologen sier videre at det for tiden uforutsigbart å komme med sikre prognoser.

– Det er ikke helt enkelt å varsle været om dagen, sier hun.

I dagene fram mot det som kan bli en nydelig sommerdag på Jæren, vil temperaturen ligge rundt 15 grader

Går man bare noen dager tilbake i tid, er årets mai tilbakelagt og gått inn i historiebøkene som en av de fire kaldeste mai-månedene på over 100 år, faktisk siden 1900. Månedstemperaturen for hele landet lå 0,3 grader under normalen.

Flere stasjoner på Østlandet fikk 300–400 prosent av den normale nedbøren. Flere stasjoner, de fleste på Vestlandet, fikk 70–80 prosent av normalen, skriver Meteorologisk institutt i en pressemelding.

Selv om mange sikkert tenker det, var det ikke en jærsk målestasjon som ble den våteste. I Innerdalen i Sunndal, Møre og Romsdal, ble det hele 211 mm nedbør i mai, og 308 prosent over normalen.

Høyeste døgnnedbør var 66,0 mm, og ble målt på Hundseid i Vikedal (Vindafjord, Rogaland) 24. mai.Artikkeltags