Varhaug har rotet bort litt for mange poeng denne høsten, og ligger derfor ett poeng bak Madla med to kamper igjen å spille. Fredag kveld spiller Varhaug mot Rosseland på Bryne. Siste seriekamp er hjemme mot Kopervik.

Du kan se lokaloppgjøret direkte hos oss, via Direktesport, fredag klokka 19.00.

– Vi har fokus på å gjøre vår del av jobben, samtidig som vi håper at Madla går på et poengtap. Det ville vært en stor overraskelse dersom Madla skulle gjøre det, men vi klamrer oss til muligheten for å ta førsteplassen. Det viktigste vi gjør nå er å fokusere på oss selv og det vi kan gjøre noe med, sier Varhaug-trener Simon Sæternes Stapnes.

Madlas to gjenstående kamper er borte mot Tasta og borte mot Skjold - to lag helt i bunnen av tabellen.

Dødball-tapene

Varhaug tapte 0-2 for Rosseland da lagene møttes 1. august. Hjemmekampen mot Madla 19. august endte 2-2. Det enezste tapet i høst var 2-3 hjemme mot Vardeneset 7. oktober.

– Hvilket poengtap irriterer deg mest når du ser på tabellen?

– Det er ikke et konkret poengtap som er ekstra irriterende, men summen av at vi har hatt for dårlige prestasjoner i litt for mange kamper. Det er selvsagt ekstra surt at vi ryker hjemme mot Vardeneset og Rosseland utelukkende på cornere som de omsetter i mål. Dette har nok vært den største svakheten vi har hatt dette året.

Varhaugs sesong har vært preget av stadige endringer på laget grunnet skader. Martin Skeie og Thomas Moi har vært ute hele sesongen. Mot Rosseland er Anders Mæland, Are Bø, Adrian Andersen, Rune Torland Mjåtveit trolig ute, mens Svein Terje Sinland er offshore. Simon Sæternes Stapnes ser det ikke som aktuelt å hente Tobias Bakken Dalbye hjjem fra Bergen for å spille denne kampen.

Samme tilnærming

Rosseland tapte 1-2 i hjemmekampen mot Madla or en måned siden, og sendte dermed seg selv ut av opprykkskampen. Resultatet skapte også ekstra trøbbel for Varhaug.

Fredag har Kai-Ove Stokkelands lag muligheten til å slå Varhaug for tredje gang på tre forsøk i 2022.

– Vi har den samme tilnærmingen som vi har hatt til de siste to oppgjørene mot Varhaug. Der har vi truffet godt på taktikk, og spillernes utførelse og kvalitet har vært glimrende. Det er kanskje delte meninger hvem spillerne håper rykker opp, men uansett er motivasjonen vår som den er mot alle lag. Vi går ut og smeller på for å få tre poeng. Det er kjekt at det er en kamp med betydning og nerver, der to lag som har hatt en kanonsesong møtes. Vi liker å spille lokaloppgjør, vi liker trøkket rundt kampene og vi liker å vinne dem, smiler Rosseland-trener Stokkeland.

Han må helt sikkert klare seg uten en skadet Vetle Johannessen Apneseth. Imre Aune er ute med karantene. I tillegg er det noen spillere som sliter med smårusk, og som vanlig blir det en opptelling når det nærmer seg kamp.