Inngangen på det nye året har vært tøff. Et alvorlig dataangrep i romjula påvirker oss fortsatt, i tillegg kommer pandemien. Vi har de fleste medarbeiderne våre på hjemmekontor, noen få holder fortet i Meierigata.

Til tross for dataangrep og pandemi, det er alltid lyspunkter. Nå er vi glade for at over 800 har tegnet seg for å gjestelese. Da vi publiserte denne saken torsdag var antallet 731. Det betyr mye at dere vil bli nærmere kjent med oss og målet vårt er 1000 nye gjestelesere. Gratistilbudet gjelder ut januar og er en konsekvens av dataangrepet. Abonnementssystemet vil trolig være oppe igjen i løpet av måneden. Fra februar må alle plusslesere være betalende abonnenter. Vi håper selvsagt at mange av dere blir med oss videre.

Lenger nede i saken finner du de fem mest leste sakene i denne første perioden av tilbudet fra 6.til 13. januar. Jeg tar med oversikten for å vise litt av bredden i innholdet vårt. Vi følger også smittesituasjonen og pandemien tett med et eget team. Informasjonsbehovet er stort og vi ser at stadig flere av dere oppsøker lokalavisa. Heldigvis har de digitale publiseringssystemene vært oppe hele tiden slik at vi har fått gjort jobben vår: Å gi dere oppdaterte lokale nyheter, sport og reportasjer.

Produksjonen av papiravisa går fortsatt tungt, men vi begynner å få dreis på det. Vi måtte kjøre med lave sidetall den første tiden. Teamkoordinator Helene Holm sitter hjemme på Nærbø, mens grafiker Are Haukås sitter på Kvernaland og produserer stadig større aviser. Fredagsutgaven er på 40 sider, og bare for å ha nevnt det, det tar mer enn dobbelt så lang tid å lage Jærbladet papiravis nå enn før dataangrepet.

Hvilke saker er blitt mest lest siden 6. januar da vi lanserte denne muligheten?

1. Mest lest er historien til Inger Tone fra Hå: 5468 lesere (lesertallet omfatter både betalende abonnenter og gjestelesere)

2. Som en god nummer to kommer intervjuet med Annette Aalmo som inngår i vår populære serie om folk som har flytta til Jæren: 5371 lesere.

Les også

Annette (47) har bodd i flere europeiske storbyer og flyttet minst 15 ganger. Nå har hun funnet roen på et småbruk på Jæren

3. Arbeidslivsaken om overtallige lærere ved Klepp ungdomsskole: 5264 lesere. Arbeidsliv er et område vi skriver mye om og som vi ser at unge lesere er opptatt av. 45 prosent av de som har lest denne saken er under 40 år.

4. - Dette hadde jeg ikke trodd, sa journalisten da vi så på lesertallene sist fredag til saken med tittelen Høie har liten sans for Time-modellen: 5054 lesere. Saken dreier seg om planarbeidet for utviklingen av Kalberg-området. Her er også interessen stor blant unge lesere, over 46 prosent.

5. På femteplass kommer en kombinert bolig og kulturminnesak. Hus og hjem blir mye lest av våre yngre lesere, det vil si de under 40 år. Jærbladet har fulgt prosjektet til snekkerlærlingen Mathias Wold som flytta den gamle disponentboligen til Jæren Uldvarefabrikk, Elverhøy, fra Bryne sentrum til Undheim. Denne saken handler om at flinke "Mathias har fått 290.000 kroner til å kle veggane": 4865 lesere.

Slik blir du gjesteleser

Ikke-abonnenter som nå vil benytte muligheten å lese oss, følger «oppskriften» som ligger øverst på fronten (se bilde) vil bli bedt om å logge inn med aID. Hvis du ikke har en bruker fra før, må dette opprettes. Du trenger ikke oppgi betalingsinformasjon, og det vil ikke bli trukket penger når tilgangen løper ut i februar.