Gå til sidens hovedinnhold

Vi følger nedrykksdramaet i 4. divisjon – sekund for sekund

Artikkelen er over 1 år gammel

Klepp og Nærbø spiller for å unngå nedrykk til 5. divisjon.

Fredag kveld skal det avgjøres. Det som skjer på Klepp stadion, Nye Ålgård stadion og Åsebøen stadion, blir avgjørende for skjebnen til Klepp, Nærbø og Vard Haugesunds andrelag. Ett av de tre lagene skal spille i 5. divisjon i 2020.

Du kan følge dramaet direkte på jbl.no fra start til slutt. Vi har kamera og reporter både på Kleppe og Ålgård, og får i tillegg rapport så fort det skjer noe i kampen mellom Kopervik og Vard Haugesund II. Sendingen starter klokka 18.45.

For ordens skyld: Torvastad trakk laget før sesongen, og tar dermed den ene nedrykksplassen. Lag nummer 13 rykker også rett ned til 5. divisjon.

Vard Haugesunds førstelag er klar for 2. divisjon, og en skulle tro at klubben var lite interessert i å ha et andrelag i 5. divisjon.

Klepp kan avgjøre selv

Klepp har hjemmekamp mot FK Haugesunds andrelag. Med seier, har Klepp berget plassen. Uavgjort eller tap betyr at en er avhengig av hjelp fra andre.

Et spørsmål er selvsagt hvor godt lag FKH II stiller med. Førstelaget spiller hjemmekamp mot Viking lørdag.

– Det blir spennende. Vi fokuserer på vår egen kamp, og vinner vi den, spiller de andre kampene ingen rolle, sier Klepp-trener Eirik Stokka.

Han mener varierende oppmøte på trening er en hovedårsak til at Klepp ikke har klart å vinne jevne kamper, og dermed har havnet i nedrykksstriden.

Klepp stiller med tilnærmet fullt lag fredag kveld, men et par spillere er usikre.

Nærbø trenger hjelp

Nærbø avslutter sesongen med bortekamp mot Ålgård. Med tap, blir det nedrykk.

Hvis Nærbø vinner eller spiller uavgjort, vil resultatene i kampene til Klepp og Vard Haugesund II avgjøre de blåhvites skjebne.

– Kampen mot Ålgård blir spennende. Ingen av lagene er i form. Historisk sett har Nærbø tidvis slitt borte mot Ålgård, men vi er godt forberedt og har fullt fokus på å snu nettop den trenden. Presterer vi opp mot vårt beste, har vi muligheter for å få med oss noe fra den kampen. Men i utgangspunktet er det nok Ålgård som er forhåndsfavoritter, sier Simon S. Stapnes, som er spillende Nærbø-trener sammen med Leif Arne Brekke, som også har måttet spille en del.

Stapnes mener skader og stor variasjon i kamptroppen er grunnene til at det ikke har gått så godt. Mot Ålgård er det noen spillere med småskader, men håpet er å kunne stille toppet lag i den viktige kampen.

Siste serierunde:

Åkra - Frøyland

Klepp - FK Haugesund 2

Ålgård - Nærbø

Kopervik - Vard Haugesund 2

Vaulen - Sola 2

Skjold - Lura