– Det er en forferdelig ulykke hvor en 6-åring blir tatt fra oss. Vi har det alle vondt akkurat nå, men tankene våre går først og fremst til jentas næreste familie og venner.

Det sier fungerende ordfører i Klepp, Kjetil Maudal, etter at en 6 år gamle Nikita Helena Wieczorek døde i en trafikkulykke på Pollestad onsdag kveld.

Kriseledelsen i Klepp kommune hadde møte torsdag formiddag. Arbeidet deres begynte umiddelbart etter ulykken onsdag kveld. Nå er psykososialt kriseteam koblet på, opplyser kommunikasjonsrådgiver Ragnhild Nordahl Næss.

– En skole og ei bygd i dyp sorg

Ulykken har gått inn på mange, spesielt i nærmiljøet på Orre. Maudal sier man aldri vil bli utlært i sånne situasjoner, og at kommunen vil være tilgjengelig også lenger fram i tid for å hjelpe folk å bearbeide det som har skjedd.

– Det er ikke et fasitsvar på hvordan det skal håndteres. Nå må vi være der for hverandre og holde hodet kaldt og hjertet varmt, sier han.

Den avdøde jenta gikk på Orre skule, hvor elevene fikk beskjed om hendelsen torsdag morgen. I løpet av dagen har skolen hatt to fellessamlinger hvor alle har fått den samme beskjeden.

Ellers har mye av dagen i klasserommene gått til å være sammen, lytte og undre. Trinnet hvor jenta gikk har fått ekstra oppmerksomhet torsdag.

– Vi er selvsagt veldig sterkt preget. Vi er en skole og ei bygd i dyp sorg nå, sier rektor Stine Karen Kjellås.

Skolen har vært opptatt av at både SFO og skolen skal være åpen. De vil forsøke så godt de kan å opprettholde normalitet og være en trygg og god arena for ungene å komme til.

– Må ikke glemme føreren

Onsdag kveld klokken 19.15 fikk politiet melding om en alvorlig trafikkulykke mellom en traktor og et barn på sparkesykkel på Pollestad. Nødetatene rykket ut til stedet umiddelbart og jenta ble fraktet til sykehuset med luftambulanse.

Torsdag formiddag meldte politiet at livet til 6-åringen ikke sto til å redde.

Føreren av traktoren, en gutt på under 18 år, er siktet i saken.

– Dette skjer automatisk i en så alvorlig ulykke. Han er i tillegg midlertidig fratatt førerkortet, sier politiadvokat Helene Bergesen.

Maudal er opptatt av folk ikke glemmer hans sorg også.

– Vi må huske at han er ung og må ivaretas. Det er ingen som vil gjennom noe som dette. I all sorgen må vi prøve å huske han og hans nærmeste også, sier den fungerende ordføreren.

Arrangerer minnestund

Rektor forteller at de torsdag har vært opptatt av å snakke om at alle reagerer forskjellig på slike tragiske hendelser.

– Det er veldig mange ulike reaksjoner. Noen har mistet en lekekamerat og gråter, noen trekker seg litt unna, mens andre kan bli mer urolige. Da er det viktig at ungene blir møtt av trygge og varme voksne, sier Kjellås.

I neste uke vil skolen arrangere minnestund. Torsdag kveld har Orre kyrkje åpen kirke fra klokken 17.00 til 18.30. Her kan man tenne lys, være i stillhet, få en samtale, en kaffekopp/saft og være sammen.

Både rektor og fungerende ordfører vil være til stede i kirken.

– Jeg syns både skolen og kriseteamet har håndtert situasjonen veldig godt, sett fra utsiden. De fortjener honnør for en viktig og god jobb nå og i tiden fremover, sier Maudal.