Bryne har hatt en alt annet enn god start på sesongen i 1. divisjon. Etter fem kamper er fasiten null poeng og sisteplass.

Trøsten er at det i de to siste kampene, mot Ranheim og Mjøndalen, både kunne og burde blitt poeng. Problemet er at «nesten» ikke er godt nok. Nå må poengene snart komme.

På Bryne stadion treffer vi fire kortspillende Bryne-spillere. Alle har fått en tøff start i sin nye klubb.

– Hvordan er stemningen?

– Ingen liker å tape fotballkamper, men vi kan ikke grave oss ned. Det er viktig å holde humøret oppe og gjøre jobben på trening, og så får vi se hvor det tar oss, sier Jørgen Voilås.

– Er det en trøst at dere har vært veldig nære poeng de to siste kampene?

– Ja, det blir jo noe positivt å ta med seg, men vi står på null poeng, og det er vi selvsagt ikke fornøyd med. Det må jo snu når vi spiller såpass bra, sier keeper Elias Hadaya, som i de siste kampene har henvist Igor Spiridonov til benken.

Daniel Hermansson kom til Bryne rett før seriestart. Etter en gjesteopptreden som midtstopper, ser den kjappe svensken ut til å være førstevalget på høyre vingback.

– Det tar litt tid å komme inn i det når man kommer til en ny klubb, og så er det bare å kjøre på. Jeg har funnet meg godt til rette i laget. Poengene kommer, forsikrer 23-åringen fra Göteborg.

– Det er selvsagt tungt

Christian Røer ble hentet fra Kongsvinger som ny forsvarssjef i vinter. Til nå har det blitt to baklengs i hver kamp.

– Det er selvsagt tungt å stå bak der å se at vi skaper sjanse på sjanse uten å klare å sette den, og så blir det scoring hver gang motstanderen nærmer seg vårt mål, sier Røer.

– Det suger å tape fotballkamper, det er det du prøver å si, skyter Jørgen Voilås inn.

– Vi kan ikke gå rundt og synes synd på oss selv. Vi synes jo vi har fortjent mer enn null poeng, Når en taper to-tre kamper med ett mål, er det komisk. Når en gjør det fem ganger på rad, er det bare irriterende. Vi får håpe det snur nå, avslutter Christian Røer, før han retter fokus mot en ny runde med «agurk».

– Fotballen snur veldig fort

Etter fire serierunder er det seks lag som står med fra tre til null poeng: Grorud, Raufoss, Åsane, Stjørdals-Blink, Skeid og Bryne.

Bryne er det eneste av disse lagene som har spilt fem kamper, ettersom oppgjøret mot Mjøndalen ble flyttet fra juni til forrige fredag.

Med tomålsseier vil Bryne passere Raufoss på tabellen. Så enkelt, så vanskelig.

– Min følelse er at spillerne står sammen, tar vare på hverandre og er sugne på å revansjere starten. Det handler litt om karakter, om å tro på seg selv. Vi vet at det har vært enormt med stang ut, men at fotballen snur veldig fort hvis du først kommer i flytsonen. Å takle den mentale biten, er en ferdighet, og det er viktig at du som spiller tar kontroll over hodet før det tar kontroll over deg. Negative tanker vil alltid prøve å trenge inn, og så handler det om å holde hodet fokusert på de tingene en skal, sier trener Kevin Knappen, som ikke ser noen grunn til å gjøre store endringer etter kampen mot Mjøndalen.

– Hadde vi tapt 0-6, hadde jeg nok gjort noe drastisk. Når en vinner sjansestatistikken i de siste kampene, og egentlig bør vinne, skjønner jeg ikke hvilke drastiske ting en kan gjøre. Vi må bare få den ene seieren som gjør at vi kommer i gang. Vi må ikke tenke for mye, bare gjøre det.

Sondre Norheim mistet over en liter blod i helt på kampen mot Mjøndalen. Han er i full trening igjen, og så gjenstår det å se om trener Kevin Knappen vil sette forsvarsspilleren inn på laget igjen.