Annonsørinnhold fra Block Watne

Hva er dette?
Foto: Elin Tollevik Garvik

Orstad - nytt utsyn til livet

Det høres kanskje ut som et billig triks, men vil du ha et nytt syn på livet og Jæren bør du vurdere å kjøpe til Block Watnes enebolig på Orstad.

Annonsørinnhold fra

ORSTAD/JÆREN: Når man kommer opp i stuen til Elisabeth og Hans Petter får man umiddelbart denne umiskjennelige følelsen av luft og vidstrakte perspektiver. Kanskje eplekjekt å kalle det for Klepps aller beste adresse, men i god konkurranse - ja, absolutt. Javisst bidrar den rause takhøyden og den åpne løsningen hvor kjøkkenet begynner et sted i øst, spisebord og utgang til takterrasse i sør, men kanskje aller mest er det denne slående utsikten som fyller stue og rom som gjør Orstad Utsyn påfallende fristende. Det er rett og slett Jæren som velter inn vinduene i rikelig monn. Enten det er snøføyk og vinter eller blodrøde solnedganger en midtsommerkveld, eller kanskje som nå - en gryende vår.

- Det er ikke rart malerne kom hit, kommenterer Elisabeth presist og peker på et høydedrag med store jorder.

- Vi kaller det for Sound Of Music-haugen. Den ligner på landskapet i filmen. Fargene her er i stadig endring. Fra årstid til årstid, fra time til time, forteller Elisabeth.

I skrivende stund har kanskje allerede vipen, eller vibå, kommet tilbake - og våren har med sikkerhet fått sitt startskudd.

Her kan du lese mer og laste ned prospektene fra Orstad Utsyn.

Valgte Orstad

Elisabeth Torgård og Hans Petter Drangsholt flyttet inn for et drøyt år siden. Begge er lærere, og begge drømte om noe annet, og begge er i sin beste alder. Etter fine år i Hommersåk valgte de å slå seg ned her på Orstad. De flyttet altså ikke fra by til land, men til et sted som har byen i nærheten, med det landlige og frie enda nærmere.

-Vi falt for stedet og huset med de store rommene og takhøyden.

-Vi er ikke så stedbundet, vi drar dit vinden blåser oss, forteller hun.

Vind er ikke mangelvare i Rogaland og med en dose flaks fant de altså til Orstad.

Nå nyter de et romslig hus på 200 kvadrat. Sola står opp i øst og kikker over åsryggen et sted lenger oppe i nabolaget og drar over himmelhvelvingen i seig seilas før den forsvinner bak horisonten.

-Vi falt for stedet og huset med de store rommene og takhøyden. Før kunne Hans Petter skifte lyspærene stående, men nå må han altså ha krakk, sier Elisabeth og ler.

Sykkelvennlige Klepp

Nå består hverdagen i å utforske sitt nye nærmiljø. Gjerne til fots, men aller helst på sykkel. Et sinnrikt nettverk av gangstier og sykkelstier gjør området perfekt for alle som liker å ta seg frem for egen kraft.

- Jeg må si at det er godt tilrettelagt for syklister her. Det skal Klepp og Time kommune ha, sier Hans Petter.

Det er ikke mer enn en kort tur til Øksnavadporten stasjon og med toget er Stavanger innen behagelig rekkevidde, enten Elisabeth og Hans Petter vil spise ute eller dra på det nye konserthuset.

- Det er jo ganske kjekt å flytte til et sted du ikke kjenner så godt. Da oppdager du hele tiden noe nytt, forteller de to.

- Det er jo fantastisk å sykle og vi sykler over alt. Vi kommer jo fra en slik opp og ned-plass mens her er det flatt og herlig. Det gjelder bare å sørge for å ha vinden i ryggen når du skal hjem, forteller Elisabeth med et smil mens Hans Petter lager kaffe på kjøkkenet og dekker på med kopper og fat fra Stavangerflint. 

Romslig, praktisk og deilig 

Kåre Vigdel, salgskonsulent i Block Watne.

Tapetene over kjøkkenbenken kommer fra danske Arne Jakobsen, noen vakre plakater fra henholdsvis Nederland og Budapest vitner om solid reiselyst og et bilde av «The Princess on the Pea», forteller om lun humor. Elisabeth og Hans Petter stortrives i sitt nye hjem på Orstad.

- Dette er et hus som tåler at alle kommer hjem og at alle kan samles. Dette er et hus med stort potensiale. Du kan få seks soverom og den plassen du trenger. Så har vi lagt ned litt ekstra i detaljene som betyr noe. Vinduene strekker seg høyere opp på veggen og gir mer lys og en såkalt repostrapp - altså en liten mellometasje midt i trappen, som gir det lille ekstra. Dessuten er det garasje, bod og en romslig takterrasse, forteller Kåre Vigdel. Han er salgskonsulent i Block Watne og kjenner både Klepp og Orstad Utsyn meget godt.

- Det er jo ingen hemmelighet at det ikke er helt vindstille her, men vi finner alltid en side av huset hvor vi sitter i ly, legger Hans Petter til. 

Sammensatt nabolag

Med Orstad skole i nærheten, kort vei til matbutikk, kort vei til Sandnes og resten av Jæren for sine føtter skal det ikke stå på mulighetene for dem som vil ha det romslig og godt på Klepp. Gabriel Edlands veg og Orstad Utsyn er nå et nabolag for unge par, for småbarnsforeldre og for dem som venter barn hjem til ferier og høytider.

Hos Elisabeth og Hans Petter er ettermiddagen i ferd med å gå mot kveld.

Lyset i horisonten er i stadig endring.

- Det er jo fint å bruke byene av og til, men det er jo nærområdet vi bruker mest, sier Elisabeth og Hans Petter og skjenker en ny kopp kaffe før de skal legge ut på dagens lille oppdagelsestur.

Les mer om Orstad Utsyn her.

Del artikkelen på Facebook